• Julepyntet sjøleilighet
  • Julepyntet sjøleilighet
  • Julepyntet sjøleilighet
  • Julepyntet sjøleilighet

Julepyntet sjøleilighet

Tenk å ha en egen leilighet som venter på deg når du har behov for å bytte stue, invitere venninnene på middag, trenger litt egentid eller rett og slett vil bake med barna til jul. Vi Bygger Nytt fikk være med da Ann Helen Kvalevaag tok i bruk familiens splitter nye sjøleilighet – bare 50 meter fra huset der de vanligvis bor.

_MG_0359

Kakemanndeigen minker gradvis på kjøkkenet – ikke minst takket være Isak (2) som synes at deigen også smaker godt før den er stekt. Vi befinner oss i Skårshagen innerst i Veavågen i en leilighet som familien Kvalevaag nettopp har tatt i bruk. I samme bygning er det også en leilighet som bli leid ut og på sokkelen et naust som ennå ikke er innredet. Ann Helen baker kakemenn sammen med sønnene Isak (2) og Marselius (4), mens lille Aron på 10 måneder tar seg en hvil i vognen.

– Dette er hytta vår. Sikkert litt rart med tanke på at vi bor rett opp bakken, men dette blir et fristed som hele familien skal nyte godt av. Her har vi innredet enkelt- gått for vedlikeholdsfrie løsninger og helt bevisst uten TV. Målet er også at dette skal være en mobilfri sone – så får vi se om vi klarer å leve opp til det, smiler Ann Helen mens hun viser oss rundt i den vel 60 kvm store leiligheten. To soverom, åpen kjøkkenløsning mot stuen og flott bad med marmorfliser i dusjsonen. Folde-dørene ut til terrassen er spesialbestilt og kan åpnes helt opp slik at det blir åpen løsning mellom ute og inne. Ikke minst meget praktisk på hete sommerdager. All innredning er i råbetong, mens betonggulvet i hele leiligheten er malt hvitt. På soverommet til barna har de valgt å legge et mykt teppe på gulvet. Veggene er malt grå i nyansen ”matrix lamull”.

– Målet er å ha det enklere og færre ting i denne leiligheten enn hjemme. Et sted som er enkelt å holde og lett å forlate, sier Ann Helen.

_MG_0475

_MG_0383

Funkisjul

Julepyntingen er diskret og enkel og kler absolutt funkisleiligheten. Flere store amaryllis er samlet i en vase. Bordet er vakkert julepyntet med bordkort støypt i betong for anledningen. Ann Helen og mannen Egil Kvalevaag er ikke redd for å bruke betong som materiell og har blant annet for egen hånd støypt lysarmaturet på badet og salongbordet. Også bordplaten på kjøkkenet er i betong og er laget av Egil. Juletreet har fått sin egen lille vri og har blitt plassert på en roterende plattform som Ann Helen fikk sikret seg i siste liten på jobben før den havnet på bosset. Det gjør at juletreet går rundt og rundt. Et artig og overraskende innslag i interiøret.

_MG_0371

Bor like ved

Det var ved juletider for tre år siden at Ann Helen og mannen Egil Kvalevaag flyt-tet inn i sin nye funkisbolig i Skårshagen helt innerst i Veavågen. Der har de bygget et flott hus med fin utsikt til sjøen. På den vel fem mål store tomten har de også bygget fire andre hus som nå er solgt på det åpne markedet.

_MG_0397

Besøk bloggen og bli inspirert

Trebarnsmoren Ann Helen Kvalevaag fra Karmøy står bak bloggen modernestil.blogspot.no og er også å treffe på Instagram.

Da vi besøkte Ann Helen for to år siden, hadde hun disse flotte interiørtipsene å dele med leserne av Vi Bygger Nytt.

Interiørtips fra Ann Helen

• God planlegging er alfa og omega.

• Finn din egen stil gjennom å kikke på blogger og i interiørblader.

• Du kan låne mange interiørblader på bibliotekene, helt gratis! Dette har jeg benyttet meg godt av!

  Lag deg en inspirasjonsperm.

  Ta bilder med mobilen av ting du liker (fra blader,butikker, bloggger) og lim disse inn i inspirasjonspermen.

• For å få en viss følelse av rommet kan en legge inn eksakte mål i programmet, roomsketcher er et ypperlig program. Se link for hvordan jeg har gjort det. http://modernestil.blogspot.no/2012/09/stua-var-i-room-sketcher.html Dette er også et godt verktøy for valg av møbler!

  Bland gjerne dyrt og billig sammen i lag med gammelt og DIY (gjør det selv) for å få et spennende uttrykk.

  Våg å satse på noe som ikke alle andre har.

• Kvalitet er bedre enn kvantitet, bruk gjerne litt mer på ting en ikke bytter ut så ofte og mindre  på for eksempel puter.

• Prøv å få en rød tråd gjennom det hele, selv om rommene har forskjellige uttrykk og fargeskalaer bør det være en viss sammenheng i det. Kjør på en stil for å få en helhet i det!

_MG_0330

_MG_0319

Hagestuen – deilig også om vinteren

Biopeisen varmer godt og gjør det koselig og behagelig i hagestuen selv på en gufsen vinterdag. ”Pikene på bryggen” har vært innom med varme bryggeboller og livet er godt å leve. Hagestuen ved huset til familien Kvalevaag i Skårshagen på Karmøy er bygget i samme stil som funkisboligen og stod nettopp ferdig.  For anledningen har interiørbutikken ”Pikene på bryggen” som holder til i Joker-butikken i Kvalavåg, dekorert med lekre detaljer fra Ferm Living, Fabel og By Nord. Og saueskinnene fra lokale villlsau kunne det stått ”made in Karmøy” på.